ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ назвала перемир'я на Донбасі добрим знаком

Буркгальтер закликав Росію відвести своїх війська з території України

ОБСЄ назвала перемир'я на Донбасі добрим знаком
Фото: segodnya.ua

Голова ОБСЄ та МЗС Швейцарії Дідьє Буркгальтер вважає, що зниження інтенсивності бойових дій на Донбасі - гарний знак. Водночас він наполягає на необхідності постійно дотримуватися Мінських домовленостей, включно з відведенням іноземних військ з території України.

Про це йдеться в заяві Буркгальтера.

"Мінські домовленості повинні дотримуватися в повному обсязі, і будь-які спроби вибіркового підходу до реалізації їхніх положень або їх перегляду не можуть бути конструктивними. Я прошу всі сторони конфлікту на сході України дотримуватися своїх зобов'язань і відновити без подальших затримок свої контакти і консультації", - сказав він.

Дипломат нагадав, що в Мінську раніше домовилися про звільнення всіх заручників і полонених, виведення незаконних збройних формувань та іноземний військ з території України разом з технікою. Також домовленості стосуються відновлення контролю за кордоном під наглядом ОБСЄ та поліпшення гуманітарної й економічної ситуації на Донбасі.

Буркгальтер наголосив, що Хайді Тальявіні, яка представляє ОБСЄ у тристоронній контактній групі, як і раніше, готова допомагати в переговорах щодо Донбасу.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко напередодні заявив, що на Донбасі вперше за сім місяців почалося справжнє перемир'я. За останню добу в зоні АТО не загинув жоден український солдат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram