ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада Криму хоче створити власного оператора стільникового зв'язку

Потреба у створенні такої компанії викликана перевантаженням абонентами оператора МТС-Росія

Влада Криму хоче створити власного оператора стільникового зв'язку
Фото: EPA/UPG

В анексованому Криму планується створення компанії, яка надаватиме послуги мобільного зв'язку на території півострова.

Про це заявив кримський "віце-прем'єр", який також є "міністром" внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму, Дмитро Полонський, повідомляють "Крым.Реалии".

За словами "віце-прем'єра", потреба у створенні такої компанії, перш за все, викликана перевантаженням абонентами оператора МТС-Росія, що призвело до того, що жителі Криму скаржаться на технічні труднощі в роботі оператора.

"Що стосується приходу в Крим інших операторів мобільного зв'язку, то ми зі свого боку активно запрошуємо їх у Криму. Проте багато операторів мобільного зв'язку, що працюють на території Росії, є міжнародними компаніями і бояться потрапити під дію економічних санкцій, тому до нас не заходять. Відтак ухвалене рішення про створення власного кримського оператора, що вимагає чималих вкладень", - сказав Полонський.

За його словами, зараз компанія МТС-Росія проводить роботу з модернізації своєї мережі, щоб найближчим часом усунути недоліки в роботі.

Нагадаємо, 21 березня, президент Росії Володимир Путін підписав договір про "входження" Криму до складу РФ на основі псевдореферендуму, проведеного 16 березня 2014 року в автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Українська влада та міжнародна спільнота не визнають підсумків референдуму, а також входження АРК до складу Російської Федерації.

Після анексії Криму Росією на півострові припинили працювати майже всі українські мобільні оператори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram