ГоловнаСуспільствоВійна

"Гуманітарні колони" незаконно перетинають український кордон - представник України на Генасамблеї ООН

Дипломат виступив проти спроб підживлювати конфлікт під прикриттям гуманітарної допомоги

"Гуманітарні колони" незаконно перетинають український кордон - представник України на Генасамблеї ООН
Фото: goloskarpat.info

Російські гуманітарні автоколони незаконно перетинають український кордон. В української влади немає інформації щодо того, що знаходиться в цих вантажах.

Про це заявив представник України Ярослав Голіцин, виступаючи на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, присвяченому зміцненню координації в галузі гуманітарної допомоги, повідомляє центр новин ООН.

"У період із серпня по листопад Росія направила вісім "гуманітарних автоколон", які незаконно перетнули український кордон без згоди на те української влади, без перевірки вантажу і без узгодження з Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Вміст вантажу багато в чому невідомий. Відповідно невідомо і те, яким чином цей вантаж вплинув на гуманітарну обстановку в регіоні", - заявив Ярослав Голіцин.

.

Дипломат розповів, що українська влада, зі свого боку, робить усе можливе для надання допомоги населенню східних районів країни, яких торкнувся конфлікт. За його словами, в таких зонах зараз проживають 5,1 мільйона українців.

"З перших місяців кризи ми намагаємося зробити все, що в наших силах, щоб полегшити ситуацію. Уряд відразу ж створив механізми надання допомоги населенню в зонах, охоплених конфліктом. Особлива увага приділяється внутрішньо переміщеним особам та учасникам антитерористичної операції. 20 жовтня ухвалено закон про внутрішньо переміщених осіб", - заявив Голіцин.

Представник України заявив про необхідність припиняти спроби підживлювати конфлікти під час надання гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, Росія вже дев'ятий раз вводить на підконтрольні проросійським сепаратистам території Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає "гуманітарними конвоями", без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, порушуючи міжнародні норми.

12 грудня 9-й "гуманітарний конвой" РФ прибув на Донбас і поїхав назад до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram