ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фармкомпанія, що завищувала ціни на 800%, поверне державі 272 млн гривень

Держінспекція з контролю над цінами вирішила вилучити весь нечесний виторг

Фармкомпанія, що завищувала ціни на 800%, поверне державі 272 млн гривень
Фото: Макс Левин

Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення прокуратури і зобов'язав фармкомпанію повернути до держбюджету 272,6 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба київської прокуратури.

Згідно з повідомленням, фармацевтична компанії завищувала ціни на свої лікарські засоби, деякі ліки продавалися з націнкою у 660-880% від оптово-роздрібної ціни. Перевірка виявила, що таке завищення цін було абсолютно необґрунтованим.

Компанія отримала неправомірний прибуток у сумі понад 136 млн гривень. Державна інспекція України з контролю над цінами постановила стягнути з компанії незаконний прибуток і оштрафувати на 100% неправомірних доходів. Таким чином загальна сума адміністративних санкцій перевищила 272,6 млн гривень.

Оскільки підприємство не виплатило суму штрафу, прокуратура зажадала стягнути суму примусово. Апеляційний суд задовольнив вимоги прокуратури у повному обсязі.

Нагадаємо, за ініціативою нового міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі всі функції із закупівлі лікарських препаратів за державні кошти перейдуть від МОЗ до структур ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram