ГоловнаСуспільствоВійна

Два бійці "Азова" загинули в бою

Терористи спробували захопити Павлопіль за 25 км від Маріуполя

Два бійці "Азова" загинули в бою
Фото: EPA/UPG

Вночі у Павлополі в бою з диверсійно-розвідувальною групою терористів загинуло двоє бійців полку "Азов", ще двоє отримали важкі поранення.

Про це повідомив нардеп Антон Геращенко у своєму "Фейсбуці".

"Сьогодні вночі в рамках припинення вогню і перемир'я в місті Павлопіль, що за 25 км від Маріуполя, відбулася дружня зустріч бійців полку Національної Гвардії "Азов" з диверсійно-розвідувальною групою терористів. Унаслідок проведення мирних переговорів бійці полку Нацгвардії "Азов" знищили снайперську пару терористів. Трупи загиблих терористів можна отримати, звернувшись на базу полку "Азов" у Маріуполі. Також на фугасі, закладеному азовцями, підірвався джип із терористами. Оскільки заряд фугасу був розрахований на підрив танка, то швидше за все там в живих не залишилося нікого", - повідомив він подробиці бою.

За його словами, спроба терористів захопити Павлопіль і отримати контроль над греблею Павлопільського водосховища провалилася.

"На жаль, внаслідок перемир'я цієї ночі у Павлополі загинуло двоє наших героїв з полку "Азов". Також у нас двоє тяжкопоранених і один легкопоранений", - додав Геращенко.

Зараз вирішується питання про термінову евакуацію тяжкопоранених у Київ санавіацією для проведення операції на очах, оскільки у поранених є ризик повної втрати зору.

"Жодного перемир'я з бандитами немає і бути не може. Тільки всебічне зміцнення армії, Національної Гвардії, служб безпеки та правопорядку можуть бути гарантією незалежності і цілісності України", - резюмував Геращенко.

Нагадаємо, від ранку вівторка, 9 грудня, діє режим повного припинення вогню. За вівторок сили АТО втрат не зазнали, проте вже в середу загинули троє українських військовослужбовців, ще вісім отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram