ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ в день тиші зафіксували тільки одне порушення

Постріл був у небо, уточнили в організації

Спостерігачі ОБСЄ в день тиші зафіксували тільки одне порушення
Фото: LB.ua

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі 9 грудня, в день режиму тиші, зафіксувала лише один випадок застосування зброї.

Про це йдеться сьогодні в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

"У Донецькій і Луганській областях спеціальна моніторингова місія була свідком тільки одного випадку з використанням зброї", - йдеться в повідомленні.

У Світлодарську (55 км на північний схід від Донецька) і Соледарі (77 км на північ від Донецька) українські та російські офіцери розмовляли зі спостерігачами місії про перспективи сталого припинення вогню.

Окремо місія повідомляє, що о 9:15 український військовослужбовець з моторизованої колони цивільних і військових транспортних засобів зробив постріли в небо, коли один з двох транспортних засобів ОБСЄ намагався обігнати колону.

Машини ОБСЄ знизили швидкість і залишилися на безпечній відстані. Цей інцидент стався дорогою в Дебальцеве, приблизно за 10 км на північ від Артемівська.

Раніше в прес-центрі АТО повідомили, що 10 грудня, незважаючи на перемир'я, в зоні бойових дій відбувся бій. Також за день зафіксували 12 обстрілів з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram