ГоловнаСуспільствоВійна

Ярема: у зоні АТО воюють 70 прокурорів

Генпрокурор назвав чисельність прокурорського батальйону

Ярема: у зоні АТО воюють 70 прокурорів
Фото: news.pn

Генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що в зоні антитерористичної операції зі зброєю в руках служать 70 прокурорів.

Про це він сказав на спільному засіданні комітетів Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією та законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент LB.ua.

Разом з тим депутати, які прийшли на засідання, почали обурюватися і казати, що цих прокурорів ніхто не бачив.

Про створення прокурорського батальйону Ярема повідомив наприкінці вересня. "До мене звернулися з рапортами близько 600 співробітників прокуратури з проханням надати їм можливість захищати нашу країну у Збройних силах України", - заявив він тоді.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко наприкінці листопада висловив невдоволення роботою органів прокуратури України через повільне розслідування резонансних справ і фактів корупції у владі.

У 2013 році Раді пропонували законодавчо встановити кількість співробітників органів прокуратури. У пояснювальній записці до документа повідомлялося, що на 1 січня 2013 року кількість прокурорів в Україні перевищувала 16 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram