ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики порушили режим тиші 6 разів за три години

Прес-центр АТО і Міноборони повідомляє про артилерійські обстріли

Бойовики порушили режим тиші 6 разів за три години
Фото: EPA/UPG

Станом на 13:00 у штаб АТО надійшла інформація про 6 фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків. Про це заявив прес-центр АТО на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Обстріл позицій наших військ здійснювався з використанням мінометів, автоматичного гранатомета АГС, зенітної установки ЗУ-23-2 та стрілецького озброєння", - сказано в повідомленні.

Українські військові не відкривали вогонь у відповідь.

Прес-центр АТО також спростовує заяви терористів про те, що українські військові в першій половині дня вели обстріл населених пунктів у районі Горлівки. "Ці заяви покликані ввести в оману світову спільноту і відвернути увагу від злочинів, скоєних бойовиками на окупованих ними територіях", - сказано в повідомленні.

Міністерство оборони України уточнює, що "обстріли по позиціях сил АТО були зафіксовані по всій лінії фронту з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Нагадаємо, режим тиші оголосили сьогодні з 10:00 за київським часом, щоб підготуватися до виконання мінських угод, у тому числі до відведення важкої артилерії від лінії бойових дій. У РНБОУ повідомили, що режим тиші триватиме лише одну добу, рішення про продовження перемир'я ухвалять уже завтра залежно від того, як у цей час будуть діяти бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram