ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці за рік пожертвували близько 9 мільярдів гривень

Більшість коштів скеровано в українську армію і пораненим

Українці за рік пожертвували близько 9 мільярдів гривень
Фото: kerch.fm

Українці цьогоріч пожертвували майже 9 млрд грн, більшість коштів пішли на допомогу українській армії, пораненим, а також хворим дітям. Про це свідчать результати опитування, проведеного GFK Ukraine.

"Сума пожертвувань за останні 12 місяців - 8725760206 грн. Сума пожертв українців раніше, ніж за останні 12 місяців (у середньому за рік) - 7184459914 грн", - повідомив заступник директора соціологічної компанії Гліб Вишлінський.

2014 року кількість українців, які жертвують кошти, зросла - 63% робили пожертви, тоді як до 2014 року жертвували кошти 49% українців.

43% тих, хто коли-небудь жертвував кошти, робили це цілеспрямовано, третина не пам'ятає назви благодійної організації, через яку вони зробили внесок.

За словами Вишлінського, 74% українців жертвували кошти на різні цілі коли-небудь у житті, з них 25% почали жертвувати протягом останніх місяців.

"Суми пожертв українців відрізняються і становлять від кількох гривень до 283 тис. грн на рік", - сказав Вишлінський.

"2014 року найохочіше українці жертвували на допомогу українській армії, пораненим, а також хворим дітям", - зазначив він.

Дослідження проводилося з 20 по 26 листопада на замовлення Програми розвитку ООН в Україні. Вибірка становить 1000 респондентів віком від 16 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram