ГоловнаСуспільствоВійна

У РНБО розповіли про жіночі бунти на Донбасі

У раді також підтвердили появу фальшивих грошей

У РНБО розповіли про жіночі бунти на Донбасі
Архив

Інформцентр РНБО заявив про нарощення спротиву місцевих жителів бойовикам на окупованих територіях Донбасу.

"Зокрема, в Донецьку вчора відбувся черговий виступ, організований так званим об'єднаним жіночим батальйоном опору. Місцевих жінок обурила ситуація, що склалася, з поставками продуктів харчування та відсутність будь-яких соціальних гарантій від терористичної влади, а також поява фальшивих грошей від керівництва так званої ДНР, які не приймає жоден магазин. Активістки протестного руху поставили так званому прем'єру ДНР ультиматум - протягом двох місяців забратися геть з міста", - сказано у зведеннях інформцентру РНБО.

Аналогічні протести місцевих жителів, за даними РНБО, протягом останніх днів відбулися в Амвросіївці, Торезі та Єнакієвому Донецької області і в Антрациті, Свердловську, Червонопартизанську та Ровеньках Луганської області.

"Крім того, в окупованих населених пунктах Фащівка, Чорнухине та Красний Луч, де російські військові просто посеред житлових кварталів розташували позиції для обстрілу сил АТО установками "Град", місцеві жителі вийшли з підручними засобами, вимагаючи від росіян покинути їхні міста і вивести з них всю бойову техніку", - додали в РНБО.

Нагадаємо, Україна припинила бюджетне фінансування контрольованих бойовиками територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram