ГоловнаСуспільствоОсвіта

65 тисяч дітей із зони АТО перейшли у школи і дитсадки інших регіонів

У деяких школах кількість дітей через це зросла у півтора разу

65 тисяч дітей із зони АТО перейшли у школи і дитсадки інших регіонів
1-ое сентября в 240-й школе города Киева, в которой теперь учатся дети-переселенцы
Фото: informator.lg.ua

Майже 65 тисяч дітей, що переселилися з Донецької та Луганської областей, почали відвідувати навчальні заклади в інших регіонах України. Ще 2,7 тисячі учнів та дошкільнят переїхали з окупованого Криму. Такі дані станом на середину листопада надали LB.ua в Міносвіти і науки.

"У деяких школах Харківської області, зокрема в близькому до АТО Ізюмському районі, є випадки, коли чисельність учнів збільшилася за рахунок переселенців на 50% і більше. Наприклад, у сільську школу, в якій до того було 90 учнів, додалося 60 осіб - навантаження достатньо значне. Але не варто забувати, що такий навчальний заклад спочатку був розрахований на 250 дітей, а в останні роки завантаженість була невелика, класи неповні, хоча укомплектованість вчителями залишалася стандартна", - заявив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко .

Найбільше дітей-переселенців пішло в школи контрольованих Україною регіонів Донецької та Луганської областей (10,7 тис. і 3,7 тис. осіб відповідно), прифронтових регіонів країни (Харківська, Дніпропетровська, Запорізька області), Полтавської області та Києва (від 4 до 8 тис. школярів і вихованців дитсадків).

Детальніше читайте у статті Лесі Падалки "Переселена освіта".

Нагадаємо, що Міністерство зобов'язало всі шкільні та дошкільні навчальні заклади приймати дітей, що переселилися із зони АТО і Криму, за письмовою заявою батьків. Додаткового фінансування на розв'язання проблеми навчання дітей-біженців на державному рівні не виділялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram