ГоловнаСуспільствоОсвіта

ДонНУ зрікся восьми проректорів і деканів за поплічництво ДНР

Університет назвав викладачів, які підтримали терористів

ДонНУ зрікся восьми проректорів і деканів за поплічництво ДНР
Фото: vk.com/donnu_edu_ua

Донецький національний університет зрікся групи вчених, які пристали до терористичного угруповання ДНР і не поїхали викладати у Вінницю. Про це йдеться в заяві ДонНУ.

Серед них опинилися проректор з наукової роботи Світлана Безпалова, проректор з адміністративно-господарської роботи Валерій Нікольський, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олександр Мазнєв, проректор з виховної та соціальної роботи Тетяна Мармазова, декан факультету іноземних мов Володимир Каліущенко, декан факультету математики та інформаційних технологій Володимир Андрієнко, декан обліково-фінансового факультету Петро Єгоров, декан біологічного факультет Олег Горецький.

До списку поплічників терористів також потрапили директор навчально-наукового інституту "Економічна кібернетика" Юрій Лисенко, професор кафедри економічної кібернетики Володимир Тимохін, завкафедрою журналістики Інеса Артамонова, завкафедрою кримінального права та процесу Олександр Моїсеєв, доцент кафедри соціальних комунікацій та публічної політики Максим Калиниченко, голова профкому ДонНУ Володимир Подмарков і голова студентського профкому Катерина Галка.

"Просимо Міністерство освіти і науки України, спеціалізовані ради захисту дисертацій в Україні, міжнародних партнерів врахувати протиправну діяльність цих людей. Наголошуємо, що їхні антидержавні дії повинні стати предметом пильної уваги Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України", - йдеться в заяві університету.

Нагадаємо, що ДонНУ із початку листопада відкрив навчальний рік у Вінниці. Він розмістився в будівлі державного підприємства "Ювелірний завод "Кристал". За інформацією Донецького університету, 70% викладацького складу і 60% студентів університету переїхали з Донецька у Вінницю. Раніше в ньому навчалися 14 тис. студентів і працювала 1 тис. викладачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram