ГоловнаСуспільствоПодії

Паркан забудовника на Осокорках у Києві знесли повторно (оновлено)

Місцеві жителі підпалили будівельний інвентар

Жителі мікрорайону Осокорки в Києві повторно знесли паркан, встановлений забудовником на проспекті Бажана. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

До сьомої години вечора біля метро "Осокорки" зібралися понад 200 місцевих жителів. Протягом кількох хвилин активісти знесли металевий паркан, встановлений забудовником сьогодні вночі, і підпалили будівельний інвентар.

Загалом обстановка на місці будівництва спокійна, міліції немає, так само, як і представників забудовника. Кореспондент LB.ua зазначає, що люди в штатському фіксують те, що відбувається, на відео, але не втручаються.

Близько 19:40 на місце будівництва приїхав пожежний розрахунок для гасіння палаючого паркану. Учасникам акції вдалося відмовити пожежних від гасіння вогню, оскільки пожежу локалізовано і вона не загрожує довколишнім будівлям або людям поблизу. Пожежники не вступали в суперечки з активістами, але й не поїхали.

Фото: Віталій Уманець

Оновлено о 20:15. На місце забудови під'їхав заступник начальника Дарницького райуправління МВС, який був присутній на місці інциденту вчора. Як повідомляє кореспондент LB.ua, він поводився агресивно. Згодом заявив, що йому погано, його завели в автомобіль "швидкої допомоги". Активісти оточили авто, не даючи йому від'їхати, оскільки стверджують, що ця людина "кришує" незаконне будівництво.

Станом на 20:35 люди підтягнули під "швидку" сміттєвий бак і вимагають видати їм заступника начальника міліції для "сміттєвої люстрації".

Оновлено о 21:25. На місце інциденту під'їхав заступник начальника міліції Києва. Він вимагає від людей заспокоїться і відпустити заступника начальника Дарницького райвідділу міліції Києва. Також під'їхали представники "Свободи", які вимагають, щоб люди заспокоїлися.

О 21:45 "швидкій" із заступником начальника Дарницького райуправління міліції вдалося виїхати з місця скандального будівництва біля метро "Осокорки". Як повідомляє кореспондент LB.ua, люди залишаються грітися біля вогнища, яке догоряє. Вони наразі не вирішили, що робити далі.

Нагадаємо, напередодні активісти вже зламали паркан на місці будівництва ТЦ. Оскільки акцію було анонсовано заздалегідь, у призначений час на місце будівництва приїхали чотири автобуси з міліціонерами. Кореспондент LB.ua упізнав у них колишніх "беркутівців". Назвати себе міліціонери відмовилися, поводилися агресивно, відразу ж почали затримувати активістів. За фактом застосування сили до активістів у МВС розпочали службове розслідування, начальника Дарницького райвідділу міліції усунуто міністром від виконання службових обов'язків на період проведення розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram