ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура винесла підозру у справі про катастрофу Іл-76

Генерал-майора Генштабу ЗСУ Віктора Назарова звинувачують у службовій недбалості

Генпрокуратура винесла підозру у справі про катастрофу Іл-76
Фото: EPA/UPG

Генерал-майору Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову вручено підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 у Луганськ. Про це повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні слідчі оголосили підозру Назарову Віктору Миколайовичу, заступнику керівника антитерористичної операції, генерал-майору. Після оголошення підозри Віктору Миколайовичу стало погано, у нього гіпертонічний криз. Перед тим, як обирати йому запобіжний захід, він потрапив у госпіталь...", - повідомив генпрокурор.

За словами Яреми, слідчі встановили, що однією з причин цієї трагедії "стало якраз халатне ставлення військовослужбовців до виконання своїх службових обов'язків".

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос уточнив, що Назарова повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч.3 ст.425 КК України "Недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в бойовій обстановці".

Відповідаючи на питання журналістів, в чому конкретно підозрюється заступник начальника штабу АТО, Ярема сказав: "Він дав дозвіл на виліт, але не повністю дотрималися інструкцій".

Нагадаємо, у ніч на 14 червня під Луганськом збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, загинули 49 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram