ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва затвердила новорічно-різдвяну програму

Святкування розпочнуться вже 16 грудня

Влада Києва затвердила новорічно-різдвяну програму
архив

Мер Києва Віталій Кличко затвердив програму заходів для святкування Нового року та Різдва.

Святкування розпочнуться вже 16 грудня новорічно-різдвяною виставкою-ярмарком на Софійській площі, що триватиме до 19 січня 2015 року, сказано на сайті КМДА.

19 грудня відкриють резиденцію та Фестиваль Святого Миколая на території Національного заповідника "Софія Київська". Того самого дня, ближче до вечора, на Софійській площі запалять вогні головної новорічної ялинки країни. Також Свято Миколая відзначать у парках культури і відпочинку "Перемога", "Партизанська слава" і Центральному.

З 19 грудня 2014 р. до 19 січня 2015 р. на Троїцькій площі працюватиме новорічно-різдвяне селище в єдиному українському стилі з розважальними програмами, традиційними різдвяними стравами і напоями, сувенірною продукцією і т.ін.

20 грудня від адмінбудівлі КМДА (Хрещатик, 36) до Софійської площі пройде парад волонтерів-помічників Святого Миколая.

20-21 грудня на Софійській площі триватиме культурно-мистецький проект "Фольклорна програма "Радіймо всі разом нині". 21 грудня стартує новорічний благодійний пробіг за маршрутом: Софійська площа - вул. Володимирська - вул. Льва Толстого - площа Льва Толстого і у зворотному напрямку. 28 грудня на всіх охочих чекає культурно-мистецький проект "Софійські миколайчики".

Зустріч Нового року зі святковою концертною програмою розпочнеться 31 грудня (орієнтовно о 20:00) на Софійській площі. Концерт триватиме до другої ночі.

Відсвяткувати Різдво організатори запрошують одразу на дві локації: на Андріївський узвіз і Софійську площу, де відбудеться "Зимова Країна мрій".

На Софійській площі 13 січня 2015 р. на гостей чекає святкова програма "Щедрий вечір".

Завершаться новорічні та різдвяні свята традиційно Хрещенням, яке відзначатимуть у парку культури та відпочинку "Гідропарк" біля каплиці на честь Хрещення Господнього на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору.

Крім основних заходів, святкувати Новий рік і Різдво будуть у всіх районах міста, в закладах культури, загальноосвітніх навчальних закладах, школах-інтернатах, дитячих будинках столиці.

Зокрема, з 19 до 25 грудня 2014 р. Музей історії міста Києва запрошує на новорічний мультимедійний проект "Лялькові розваги". А 9-10 січня 2015 р. на вул. Тичини будуть проходити Всеукраїнські змагання з легкої атлетики "Різдвяні старти - 2015".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram