ГоловнаСуспільствоПодії

Ситуація на 59-й ОВК залишається напруженою, до будівлі стягнуто міліцію та Нацгвардію з важкою технікою, - активісти

Минулої ночі біля ОВК у Великій Новосілці екс-"беркутівці" побили бійців ДУКу

Ситуація на 59-й ОВК залишається напруженою, до будівлі стягнуто міліцію та Нацгвардію з важкою технікою, - активісти
ОИК в Великой Новоселке
Фото: LB.ua

На площі біля проблемної ОВК №59 у смт Велика Новосілка Донецької області триває протистояння активістів та правоохоронців.

Зокрема, біля ОВК стоять 10 білих мікроавтобусів з написом «Міліція» - з маріупольськими, донецькими, дніпропетровськими і запорізькими номерами, а також кілька одиниць важкої бронетехніки. Усередині мікроавтобусів перебувають люди у військовій формі з автоматами.

Про це LB.ua повідомив активіст Денис з місця подій.

"Усередині будівлі, на балконах і у вікнах помічено людей з білими пов'язками на військовій формі. Білих пов'язок в української армії немає, а тільки у самопроголошеної ДНР", - також зазначив Денис.

За даними активіста, в будівлі відбувається перерахунок голосів виборців.

Тут же, на площі, близько 50 активістів пікетують ОВК. Вони впевнені в чесній перемозі кандидата Валентина Манька на минулих виборах у Раду і звинувачують чинну ОВК у фальсифікаціях на користь кандидата Сергія Сажка.

"Тут перебувають беззбройні громадяни, спостерігачі, члени нової, проукраїнської комісії, волонтери, а також представники громадських організацій та добровольчих батальйонів - також без зброї", - сказав Денис.

Нагадаємо, Сажко - чинний мер м. Курахового, який навесні брав участь у мітингу ДНР. Активісти стверджують, що члени комісії, яких відновив на посаді Київський апеляційний адміністративний суд, також підтримують сепаратистів.

"Один із членів тієї комісії фінансує чеченський батальйон"Схід", а другий набирає і тренує людей для "Оплоту", - сказав в коментарі LB.ua Сергій "Кіт", боєць ДУКу, який недавно виїхав з Великої Новосілки до Дніпропетровська.

Напередодні вночі люди у формі "Беркута" напали на бійців ДУКу, які охороняли вхід в будівлю ОВК, і жорстоко побили їх.

"Уночі напали на мікроавтобус, переїхали нашій людині дві ноги мікроавтобусом, намагаючись її посунути. В іншого бійця - перелом носа, набряк обличчя - його били прикладом по обличчю. Мене особисто головою в бордюр вдарили", - повідомив LB.ua боєць ДУКу Сергій. Усі тілесні ушкодження учасників подій зафіксовані й оформлені у лікарні.

За його даними, після інциденту правоохоронці завели в будівлю ОВК раніше відсторонених ЦВК членів комісії, яких відновив на посаді апеляційний суд, а також занесли "свої бюлетені". Разом з тим, засідання Вищого адміністративного суду, в якому мала розглядатися касаційна скарга у справі 59-ї ОВК, відкладається.

Сьогодні ввечері частина бійців ДУКу виїхала з міста, щоб відвезти постраждалих в Дніпропетровськ.

"Виїжджали манівцями, місто перекрите повністю", - повідомив Сергій.

За словами активістів, усі виїзди перебувають під контролем співробітників міліції (у тому числі колишніх співробітників "Беркута") та Національної гвардії.

Як повідомлялося, на 59-й ОВК досі не закінчено підрахунок голосів. Проблеми в роботі комісії у Великій Новосілці почалися відразу після виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram