ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ винесла підозри Гіркіну і Безлеру

Ватажків бойовиків на Донбасі звинувачують в умисних вбивствах і тортурах ув'язнених

ГПУ винесла підозри Гіркіну і Безлеру

Генеральна прокуратура погодила повідомлення про підозру в умисному вбивстві проукраїнських активістів керівникам незаконних збройних формувань Ігорю Гіркіну ("Стрєлкову") та Ігорю Безлеру ("Бєсу").

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, Ігоря Гіркіна звинувачують у незаконному позбавленні волі людини, тортурах і навмисних убивствах. Безлеру закидають тільки незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Обидва терористи також проходять за статтею про співучасть та організацію умисних вбивств, тортур і викрадень.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі і умисного вбивства проукраїнських активістів Юрія Поправка, Володимира Рибака та Юрія Дяковського здійснює Генпрокуратура.

Наразі орган досудового розслідування вживає необхідних заходів, направлених на встановлення всіх осіб, причетних до скоєння зазначених кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, Гіркін покинув територію України у серпні і пізніше заявив, що не повернеться в зону бойових дій. Також повідомлялося, що Безлер також покинув Україну незабаром після катастрофи малайзійського боїнга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram