ГоловнаСуспільствоЖиття

Статус учасника бойових дій присвоять 5-6 тисячам бійців АТО, - Мінсоцполітики

Точні дані міністерство оприлюднить тільки через місяць

Статус учасника бойових дій присвоять 5-6 тисячам бійців АТО, - Мінсоцполітики
Архивное фото
Фото: reutski

Близько 5-6 тис. бійців, які були задіяні в зоні проведення антитерористичної операції, можуть отримати статус учасника бойових дій. Про це сьогодні повідомив перший заступник міністра соціальної політики України Віталій Мущинін, передає РБК-Україна.

"Близько 5-6 тис. бійців найближчим часом можуть отримати статус учасника бойових дій. Але давайте про це поговоримо через місяць, коли у нас вже буде сформовано відповідний реєстр", - сказав Мущинін.

Чиновник зазначив, що реєстрацію учасників АТО здійснює Служба у справах ветеранів та учасників АТО.

"Для визначення, чи потрапляє людина під поняття учасника антитерористичної операції, потрібні були відповідні рішення, які визначили б райони, які сьогодні підпадають під поняття районів антитерористичної операції. Такі рішення було прийнято тільки у кінці вересня-початку жовтня. Відповідно, тільки після цього почали створювати базу осіб, які сьогодні підпадають під категорію учасників АТО. База тих, хто підпадає під категорію учасників АТО, зараз тільки формується", - підсумував Мущинін.

Перший заступник міністра також повідомив, що за програмами лікування і реабілітації бійців АТО з бюджету вже виділено понад 7 млн гривень - як на протезування, так і на психологічну реабілітацію.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив зарахування терміну служби військовослужбовця у зоні проведення антитерористичної операції до стажу державної служби у трикратному розмірі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram