ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Сімферополя заарештував кримськотатарського активіста Смедляєва на два місяці

Причиною затримання Таїра Смедляєва стала зустріч із Мустафою Джемілєвим

Суд Сімферополя заарештував кримськотатарського активіста Смедляєва на два місяці
Заир Смедляев
Фото: krymr.com

Київський районний суд Сімферополя на закритому засіданні в п'ятницю, 24 жовтня, заарештував до 22 грудня кримськотатарського активіста Таїра Смедляєва - брата голови Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедляєва.

Засідання суду було закритим, на нього не пустили ні журналістів, ні родичів Таїра Смедляєва, оскільки, на думку суду, свідкам у справі "може загрожувати небезпека", пише видання "Крым.Реалии".

"Усе минуло у кращих традиція 37 року, в закритому режимі. До розгляду приймали міфічні заяви сусідів, опитування", - розповів брат затриманого Заїр Смедляєв.

Зі свого боку адвокат затриманого назвав таке рішення необґрунтованим, оскільки, за його словами, в цьому запобіжному заході не було потреби.

За його словами, адвокати подаватимуть скарги на проведення процесу в закритому режимі. Самого Таїра Смедляєва перевели з ізолятора у сімферопольський СІЗО.

Як повідомляли, Таїра Смедляєва затримали 22 жовтня в районі міста Старий Крим у присутності двох його дітей, одному з яких чотири роки.

Причиною затримання стала участь Таїра в зустрічі 3 травня в Армянську з екс-головою Меджлісу кримських татар Мустафою Джемілєвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram