ГоловнаСуспільствоЖиття

Мама Надії Савченко написала листа Путіну

77-річна жінка звернулася до президента через ЗМІ

Мама Надії Савченко написала листа Путіну
Фото: dw.de

Мати української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває у полоні в Росії, надіслала на ім'я президента РФ Володимира Путіна прохання звільнити її доньку. 77-річна жінка побоюється, що її лист не дійде до адресата, тому вона звернулася до "Німецької хвилі" для публікації звернення.

Перебуваючи в Москві на побаченні з дочкою, Марія Савченко спробувала через адвокатів передати цей лист російському президентові. "Адвокати сумніваються, що всі ці чиновники донесуть Путіну те, що я хотіла йому сказати, тому я звертаюся до міжнародних ЗМІ", - сказала Савченко.

У своєму листі жінка розповіла, що Надія є її єдиною надією і опорою, оскільки її чоловік, батько Надії, помер в 2003 році.

"Ви - батько своїх дітей. У Вас болить серце за їхнє життя. Болить серце і в мене за свою дочку... Дуже і дуже прошу Вас відпустити її до мене, старенької", - написала Марія Путіну.

Савченко не вірить у причетність доньки до загибелі російських журналістів, оскільки, за її словами, у той час Надія вже перебувала в полоні у бойовиків, і цьому є неспростовні докази. Вона вважає абсурдом те, що Надію помістили в стаціонар інституту імені Сербського.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що в клініці поліпшили умови утримання заарештованої льотчиці, проте загалом зрушень у її справі немає. Найближче засідання суду призначено на 11 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram