ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція розслідує блокування роботи "Запоріжсталі"

Глава Запорізької ОДА поскаржився на "Правий сектор" Яценюку

Міліція розслідує блокування роботи "Запоріжсталі"
"Правый сектор" у завода "Запорожсталь"
Фото: metinvestholding.com

Міліція розслідує блокування роботи меткомбінату "Запоріжсталь" "Правим сектором".

Про це сказав голова Запорізької обласної адміністрації Валерій Баранов виданню "Індустріалка".

"Ми з березня у Запорізькій області робили все для того, щоб стабілізувати ситуацію в Запоріжжі та Запорізькій області з метою об'єднати зусилля всіх організацій і подолати сепаратизм. У нас в цьому активну участь брали громадські організації, правоохоронні органи і "Самооборона" - ми діяли разом", - заявив Баранов.

"На жаль, я останнім часом спостерігаю, що почалися абсолютно протиправні дії, які дестабілізують роботу величезного трудового колективу, завдяки якому у нас сьогодні пенсіонери отримують пенсії, йдуть надходження до бюджету. В суботу я розмовляв із прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, в тому числі порушив це важливе питання. Прем'єр-міністр і міністр внутрішніх справ України дали доручення правоохоронним органам, щоби якнайжорстокіше в рамках закону припиняли будь-які спроби дестабілізації ситуації. У нас попереду вибори і ми не повинні допустити, щоб в Україні і в нашій області була дестабілізація. Тому я хочу звернутися до всіх представників громадськості, і до "Правого сектору" насамперед, із закликом діяти в рамках закону і не порушувати його, тому що є рішучість не допускати і припиняти будь-які прояви дестабілізації в нашій області", - сказав він.

Видання зазначає, що, згідно з даними соціальних опитувань, понад 80% жителів Запорізької області ставляться різко негативно до спроб дестабілізувати ситуацію в регіоні і перешкодити роботі металургійного комбінату "Запоріжсталь".

Нагадаємо, 18 жовтня група невідомих осіб у масках і з символікою "Правого сектору" вчинила другу спробу прорватися через основні прохідні комбінату "Запоріжсталь" з метою блокування роботи підприємства. При цьому, жодних вимог "Запоріжсталі" не висунули. Спробу прориву припинили співробітники служби безпеки комбінату. Перша спроба блокувати роботу "Запоріжсталі" сталася 15 жовтня.

За фактом блокування підприємства 15 і 18 жовтня МК "Запоріжсталь" подав заяви у правоохоронні органи, які зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, ведеться розслідування.

У понеділок "Запоріжсталь" працює стабільно у штатному режимі. Виробництво та відвантаження готової продукції здійснюється за плановими графіками, своєчасно проводяться всі розрахунки і платежі, в тому числі до Державного бюджету України, виплачується заробітна плата співробітникам, постачальникам та підрядникам комбінату. Наразі на прилеглих до комбінату територіях все спокійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram