ГоловнаСуспільствоПодії

Волонтер: на полях під Іловайськом залишаються ще десятки загиблих

Пошукові загони знайшли більш ніж 150 тіл

Волонтер: на полях під Іловайськом залишаються ще десятки загиблих
Расстрелянный автомобиль под Червоносельском
Фото: Предоставлено Брокером

Голова громадської організації пошуковців "Союз "Народна пам'ять" Ярослав Жилкін вважає, що на полях під Іловайськом, де наприкінці серпня потрапили в котел українські військові, залишаються ще десятки тіл загиблих.

Жилкін у коментарі Kyiv Post розповів, що волонтери знайшли більш ніж 150 мертвих тіл, багатьох із яких не врахували в статистиці. "Я так відчуваю, що там ще принаймні стільки само залишається", - додав він. Варто зазначити, що загальна кількість загиблих в Іловайському котлі невідома. Колишній міністр Валерій Гелетей заявляв про 107 загиблих під Іловайськом, а генеральний прокурор Віталій Ярема - про більш ніж 200.

Жилкін повідомив, що Іловайськ, за який воювали наприкінці літа, зараз лежить у руїнах. "Будинки пошкоджені снарядами. Багато бронетехніки, згорілої дотла. Є місця в лісах, де в дерев не залишилося гілок через масовані обстріли. Іноді ми знаходили до восьми трупів, які лежали тижнями після того, як люди загинули. Я не знаю, чи зможемо ми знайти ще когось згодом, бо собаки і лисиці ускладнюють наше завдання", - сказав він.

Нагадаємо, що під Іловайськом в оточення потрапили бійці батальйонів "Донбас", "Кривбас", "Миротворець", "Івано-Франківськ", "Волинь" і "Дніпро-1". У результаті велика кількість солдатів або загинули, або потрапили в полон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram