ГоловнаСуспільствоЖиття

Потяги взимку можуть залишитися без опалення, - УЗ

АМКУ призупинив проведення конкурсу із закупівлі вугілля держпідприємством "Укрзалізничпостач"

Через дії Антимономольного комітету України пасажирські потяги, вокзали та залізничні станції взимку можуть залишитися без опалення.

Про це заявив начальник правового департаменту "Укрзалізниці" Олег Титов, повідомили у прес-службі відомства.

"Дії Антимонопольного комітету ведуть до того, що в зимовий період пасажирські перевезення можуть бути паралізовані через відсутність опалення в потягах. Крім того, з цієї ж причини може бути паралізовано роботу вокзалів і станцій", - підкреслив Титов.

До такої ситуації, зокрема, може призвести рішення АМКУ про припинення проведення конкурсу із закупівлі вугілля державним підприємством "Укрзалізничпостач". В "Укрзалізниці" таке рішення розцінюють "не інакше, як диверсію і дію всупереч інтересам держави", заявив Титов.

За його словами, проведення конкурсу із закупівлі вугілля, який має велике соціальне значення, було призупинено Антимонопольним комітетом через скарги невідомого приватного підприємства на дії ДП "Укрзалізничпостач" щодо оголошення конкурсу із закупівлі вугілля. При цьому ця компанія видобутком вугілля не займається, не подавала заявку на участь у конкурсі і навіть не висловлювала таких намірів, підкреслюють у відомстві.

В "Укрзалізниці" стверджують, що, відповідно до законодавства України, АМКУ не мав права розглядати і навіть приймати цю заяву до розгляду.

Раніше повідомлялося, що УЗ виявила численні факти систематичної корупції на Центральному залізничному вокзалі в Києві, яку покривало його керівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram