ГоловнаСуспільствоПодії

Нацгвардійців на страйк спровокували особи, які проникли у військову частину, - прокурор

Слідство встановлює, хто ці люди

Нацгвардійців на страйк спровокували особи, які проникли у військову частину, - прокурор
Фото: facebook.com/maidanpresscenter

Нацгвардійців на страйк під Адміністрацією Президента України спровокувала група осіб, що проникла у військову частину.

Про це заявив військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі "5 каналу", пише РБК-Україна.

"13 жовтня близько 11:00 на КПП військової частини 30-27, це бригада спеціального призначення Національної гвардії України, командир полковник Мусієнко, вони дислокуються в селі Нові Петрівці Київської області, самовільно покинули територію зазначеної військової частини. Що стало причиною? Перед тим, як вони покинули частину, група дорослих осіб різної статі, чоловіки, жінки - до 50 осіб, фактично насильно проникли на територію військової частини і почали закликати військовослужбовців до походу шляхами сполучення з вимогою йти до АПУ, щоб спонукати главу держави невідкладно видати указ про демобілізацію", - заявив Матіос.

За словами прокурора, на даний момент тривають слідчі дії для встановлення всіх цих осіб.

За попередньою інформацією, "значна кількість цих осіб не мала жодного стосунку до військовослужбовців. Тобто вони не були родичами чи батьками тих, хто служить".

Після цього проникнення дуже динамічно почали створюватися соціальні групи у соціальних мережах, і технічні дані, якими володіє СБУ, свідчать, що значну частину цих груп було зареєстровано за IP-адресами на території Російської Федерації, зокрема у Санкт-Петербурзі, розповів Матіос.

Нагадаємо, за даними Матіоса, в акції непокори під Адміністрацією Президента України брали участь 455 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram