ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики не хочуть віддавати полонених офіцерів і рядових фахівців, - СБУ

Загалом з полону бойовиків на Донбасі звільнено понад тисячу українських заручників

Бойовики не хочуть віддавати полонених офіцерів і рядових фахівців, - СБУ
Фото: EPA/UPG

Бойовики не хочуть віддавати полонених офіцерів і рядових рідкісних спеціальностей.

Про це заявив парламентер міжвідомчого центру з обміну полоненими при Службі безпеки України Юрій Тандіт в ефірі "5 каналу", пише РБК-Україна.

"Ми бачимо, що нам не віддають офіцерів і нам не віддають рядових рідкісних спеціальностей, потрібних спеціальностей, скажімо так. І коли ми входимо в переговорний процес, спілкуємося з ними, вони вигадують різні причини, щоб не віддавати за принципом "всіх на всіх". Ми бачимо, що за їхніми спинами стоять люди, які, очевидно, мають стосунок до сусідньої держави", - розповів Тандіт.

"З іншого боку, щодо польових командирів бувають випадки, коли ми забираємо справді всіх, хоча польові командири не знають нюансів мінських угод. Вони просто віддають. І справді, тоді віддають і офіцерів, і поранених хлопців, і тоді ми можемо забирати тіла, душі яких вже на небі", - сказав Тандіт.

За його словами, загалом з полону бойовиків на Донбасі звільнено понад тисячу українських заручників.

"Працює кілька великих груп, які цим займаються. Є центри, як Дніпропетровський потужний центр, які справді допомагають звільняти хлопців. Але також люди просто виходять звідти або їх просто відпускають. Але цифра - більш як тисячу, це факт. І та цифра, про яку говорить Президент, вона правильна", - сказав Тандіт.

Нагадаємо, 12 жовтня Президент України Петро Порошенко заявив, що з полону терористів звільнено вже майже 1,5 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram