ГоловнаСуспільствоЖиття

8 районів Луганської області отримають $ 700 тис. від ЄС та ООН

Гроші витратять на підготовку до зими та облаштування внутрішніх переселенців.

8 районів Луганської області отримають $ 700 тис. від ЄС та ООН

Програма розвитку ООН (ПРООН) передасть $700 тис. на підтримку восьми безпечних районів Луганської області (всього їх 18), йдеться в повідомленні організації. Про це заявила заступник представника ПРООН в Україні Ініта Пауловіча в Сєвєродонецьку. Допомогу передали в рамках третьої фази проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на общину".

Райони Луганської області можуть подати заявки на конкурс до 25 жовтня (див. форму заявки). Заявку має підписати керівник районної адміністрації та голова райради. Після чого конкурсна комісія відбере вісім районів-переможців та передасть їм гроші на вирішення гострих соціальних проблем. Гроші в першу чергу підуть у відносно безпечні райони Луганської області на підготовку до зими та облаштування переселенців.

Перша фаза проекту ЄС/ПРООН розпочалася в грудні 2007 року, друга фаза - в липні 2011 року. За цей час 68 705 жителів області покращили умови життя. За гроші проекту відновлено 28 дитсадків, шкіл та центрів розвитку, 6 медпунктів і абмулаторій, 30 водопроводів, 24 об'єкти вуличного освітлення (в тому числі з поновлюваними джерелами енергії), куплено 7 шкільних автобусів.

Третя фаза проекту триває з 2014-го по 2018 роки, загальний бюджет становить 23,8 млн євро, з яких більша сума (23 млн євро) надана Євросоюзом, а менша - ПРООН.

Нагадаємо, ООН нарахувала 3660 загиблих на Донбасі від початку військового конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram