ГоловнаСуспільствоЖиття

Луганська адміністрація відкриває єдиний уцілілий аеропорт Донбасу

Аеропорт у Сєвєродонецьку зараз передають під контроль ОДА

Луганська адміністрація відкриває єдиний уцілілий аеропорт Донбасу
Архивное фото

Губернатор Луганської області Геннадій Москаль заявив про відкриття невдовзі аеропорту в Сєвєродонецьку - єдиного вцілілого на Донбасі.

Як сказано на сайті Москаля, аеропорт належить ВАТ "Укртрансгаз" і не функціонує, оскільки не є профільним для роботи товариства. Москаль уже провів переговори з головою правління "Укртрансгазу" Ігорем Прокоповим про передачу аеропорту на баланс облдержадміністрації.

"Необхідні документи вже готуються відповідно до українського законодавства. Після передачі ОДА вживе всіх заходів для запуску Сєвєродонецького аеропорту і здійснення регулярних повітряних перевезень, передусім у Київ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міжнародний аеропорт Луганська зруйновано і він не придатний для використання. Міжнародний аеропорт Донецька, побудований до Євро-2012, сьогодні контролюється українськими військовими, там тривають запеклі бої, злітна смуга і технічні приміщення зруйновані або сильно пошкоджені. Єдиний уцілілий на Донбасі аеропорт, який міг би здійснювати регулярні внутрішні та міжнародні рейси, залишився в Сєвєродонецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram