ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові біля постаменту Леніна сталася бійка (додано фото)

Дехто з постраждалих потребував допомоги медиків

У Харкові біля постаменту на площі Свободи, з якого напередодні скинули пам'ятник Леніну, почалися зіткнення між ультрас і прихильниками монумента.

Про це повідомив журналіст Слава Мавричев на своїй сторінці у Facebook.

"Зібралися чоловік з п'ятдесят у масках. Швидше за все, ультрас. При їх появі мітинг прихильників Леніна відразу розбігся. Було там до сотні людей. Ультрас зайняли постамент. Квіти, які принесли Леніну - розкидали. Всіх, хто підходить і починає кричати про бандерівців і фашистів, відразу б'ють", - написав він.

Зазначається, що було вже три бійки. При цьому дехто з постраждалих потребував допомоги медиків.

"Хлопці з Червоного хреста чергують, обробляють рани. Кажуть, уже п'ятеро травмованих. Усі постраждалі - чоловіки, були напідпитку", - повідомив журналіст.

Він додав, що один з них представився бійцем Нацгвардії, який приїхав із зони АТО у відпустку. Постраждалий намагався розборонити натовп, а ультраси побили його битою.

Нагадаємо, 28 вересня у Харкові кілька тисяч активістів провели мітинг, а ввечері скинули пам'ятник Леніну на центральній площі міста - площі Свободи.

Міліція відреагувала порушенням кримінального провадження, після чого голова області Ігор Балута видав розпорядження про демонтаж пам'ятника. У підсумку міліція справу закрила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram