ГоловнаСуспільствоПодії

У Маріуполі затримали міліціонера-"перевертня"

Майор був одним із ватажків диверсійної групи бойовиків

У Маріуполі затримали міліціонера-"перевертня"
Фото: ru-newz.ru

Контррозвідка СБУ спільно з МВС затримала у Маріуполі зрадника в рядах МВС, який був одним із керівників диверсійної групи незаконного збройного формування "Восток".

Основну частину цієї групи було затримано 21 вересня, нагадує СБУ.

"Перевертень у погонах", громадянин України "І.", 1969 р.н., є майором міліції, остання його посада - виконувач обов'язків начальника штабу Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області.

У СБУ підкреслили, що ця диверсійна група планувала терористичні акти на території Маріуполя та прилеглих районів (Володарський, Першотравневий, Новоазовський). "З цією метою члени диверсійної групи виїжджали в Донецьк і в РФ, де отримали зброю і вибухівку, а також пройшли навчання та відповідні інструктажі", - зазначено в повідомленні.

У затриманих вилучили карти, 3 ручні гранатомети РПГ-26 "Аглень", снайперську гвинтівку нового зразка російського виробництва калібру "7,62", 7 автоматів АК-74 з 10 спорядженими магазинами, 4 пістолети ПМ, 3 гранати РГД-5, значну кількість світлошумових гранат, сигнальних ракет, а також амуніцію для зброї, камуфляж, радіостанції.

"Усі члени групи мають досвід бойових дій в умовах міста і брали безпосередню участь у збройному нападі 9 травня на будівлю Маріупольського ГУВС ГУ МВСУ в Донецькій області, під час якого будівлю було зруйновано, є загиблі з числа співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців і цивільних осіб. Також злочинці причетні до вбивств підприємців у Маріуполі з метою заволодіння їхніми коштами. Здійснюються відповідні оперативно-розшукові та слідчі дії в рамках ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи)", - йдеться в повідомленні спецслужби.

Встановлено, що затриманий майор міліції стояв біля витоків формування диверсійної групи НПФ "Восток". Спільно з керівником ДРГ - колишнім співробітником МВС України "Н.", 1958 р.н. (прізвисько "Мангуст", "Бешеный майор" або "БМ", має прямі контакти з Ігорем Стрєлковим, Олександром Ходаковським, представниками російських спецслужб), планував і організовував напад її членів на міське управління МВС України.

Він сприяв проникненню терористів у будівлю, для чого напередодні отримав від "Н." зброю (2 автомати і 2 пістолети) і забезпечив вогневу підтримку нападникам зсередини приміщення. Наприкінці серпня майор з використанням службового становища сприяв безперешкодному проникненню членів ДРГ з Донецька у Маріуполь для здійснення диверсійних і терористичних актів.

Під час затримання у майора-перевертня правоохоронці вилучили 1 РПГ, 3 гранати, АКСУ, ПМ і боєкомплекти до них, а також інші докази, що підтверджують його протиправну діяльність. Щодо зрадника здійснюються відповідні оперативно-розшукові та слідчі дії у рамках кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram