ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські військові спробують "втихомирити" бойовиків, - Міноборони

76 росіян спробують переконати представників ДНР припинити вогонь

Російські військові спробують "втихомирити" бойовиків, - Міноборони
Фото: job-sbu.org

Сімдесят шість російських військових, які увійшли до спеціальної робочої групи, вирушили в Донецьк переконувати бойовиків припинити вогонь.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"За планом роботи робочої групи Спільного центру тільки російські представники вирушать сьогодні в місто Донецьк. Там вони планують провести зустріч з представниками незаконних терористичних бандформувань для того, щоб переконати їх припинити вогонь і почати виконувати пункти Мінського меморандуму. У цей час буде оголошено дводенну тишу. Якщо її не буде порушено, то почнеться послідовне відведення підрозділів сторін на погоджувальні рубежі", - зазначили у відомстві.

У цю робочу групу також входять спостерігачі від ОБСЄ та представники української сторони.

Генерал-лейтенант Юрій Думанський, який керує робочою групою Спільного центру, пояснив, що план групи передбачає виведення засобів ураження калібром понад 100 мм на певні відстані і створення 30-кілометрової зони розмежування, а також розмінування територій.

Зону певних районів щодо припинення вогню буде розподілено на чотири-п'ять секторів безпеки, в яких працюватимуть від трьох до п'яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України і РФ.

Раніше МЗС РФ спростувало інформацію про зустріч російських та українських військових щодо визначення буферної зони між позиціями самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" і українською стороною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram