ГоловнаСуспільствоПодії

Від аеропорту Донецька залишилися зруйновані термінали і згоріла техніка

Аеропорт обстрілюють майже п'ять місяців

Терористи продовжують обстрілювати Донецький аеропорт, який уже кілька місяців охороняють бійці 93-ї механізованої бригади та полку спецпризначення.

Журналісти, яким вдалося потрапити у будівлю аеропорту, побачили фактично повністю зруйновані термінали, купу згорілої техніки і синьо-жовті прапори, пише ТСН.

Бійці 3-го Кіровоградського полку спеціального призначення в аеропорту від початку травня. Саме вони вибивали бойовиків з аеропорту і саме їм довелося відбивати перший штурм чеченських найманців на аеродром.

Другий місяць тримає оборону Донецького аеропорту разом зі спецпризначенцями ще й рота бійців 93-ї механізованої бригади.

За майже 5 місяців активних обстрілів і безпосередніх бойових зіткнень з ворогом тут не обійшлося без втрат. Майже щодня на велику землю відправляють поранених товаришів. Зате завдяки непогано облаштованим позиціям, насамперед окопам і бліндажам, розкиданим на всій території аеропорту, великих втрат вдається уникати.

Незважаючи на обстріли, які не припиняються ні вдень, ні серед ночі, залишати розбиті термінали аеропорту Прокоф'єва українські військові не збираються. Чекають підмоги.

Раніше керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук припустив, що бойовики атакою на аеропорт Донецька відволікають увагу сил АТО для можливого подальшого удару по Авдіївці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram