ГоловнаСуспільствоПодії

МВС завершило досудове розслідування масових заворушень в Одесі 2 травня

9 з 24 підозрюваних оголошено в розшук

МВС завершило досудове розслідування масових заворушень в Одесі 2 травня
Фото: EPA/UPG

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ завершило досудове розслідування за фактом масових заворушень в Одесі 2 травня.

Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Головним слідчим управлінням Міністерства внутрішніх справ закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень 2 травня в Одесі за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 294 і ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України, внаслідок яких загинули 48 і отримали тілесні ушкодження близько 250 осіб", - сказав він.

За словами Шкіряка, матеріали кримінального провадження стосовно 24 осіб, серед яких організатори та активні учасники масових заворушень, яким оголошено підозру в скоєнні злочину, буде направлено до суду після ознайомлення з ними підозрюваних та їхніх захисників.

Радник міністра повідомив, що дев'ятьох підозрюваних оголошено в розшук.

Нагадаємо, раніше в четвер Президент Петро Порошенко попросив РФ видати екс-начальника одеського облуправління міліції Фучеджі, який 7 травня сховався від слідства. Також Фучеджі виконував обов'язки начальника обласного УВС 4 травня, коли після штурму міського управління внутрішніх справ міліціонери відпустили затриманих проросійських активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram