ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ ліквідувала "розстрільну групу НКВС" сепаратистів

Контррозвідники СБУ також затримали низку бойовиків ДНР і ЛНР

СБУ ліквідувала "розстрільну групу НКВС" сепаратистів
Фото: http://novostey.com

Співробітники Служби безпеки України знищили "розстрільну групу НКВС" сепаратистів, які катували і вбивали людей у Дружківці Донецької області.

Про це 25 вересня повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням СБУ, такі каральні органи створювалися терористами в усіх підконтрольних їм населених пунктах з залученням місцевого криміналітету. Так, у Дружківці контррозвідка СБУ ліквідувала "розстрільну групу" на чолі з "начальником НКВС" на прізвисько "Кісєль", члени якої жорстоко катували і особисто розстрілювали місцевих жителів. Встановлено факт страти терористами шести осіб."На звільнених від терористів територіях правоохоронці виявляють все нові і нові "могильники" закатованих каральними органами т.зв."Народних республік". Завдяки місцевим жителям ми встановлюємо місця цих поховань, проводимо ексгумацію тіл. Кожна безневинна жертва цієї нелюдської жорстокості, обставини її смерті треба встановити, а винних у цих звірствах - покарати", - зазначив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

Також повідомляється, що 21 вересня біля Лисичанська (Луганська область) контррозвідники СБУ затримали бойовика терористичної організації ЛНР - громадянина України "С", 1986 року народження, який брав участь у збройних нападах на позиції українських військових. У бойовика вилучили "тимчасове посвідчення особи ЛНР" з терміном дії - "до закінчення бойових дій на території ЛНР". У рамках кримінального провадження за ст.258 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації) тривають оперативно-слідчі дії.

Крім того, повідомляється, що 22 вересня в районі Волновахи (Донецька область) СБУ затримала громадянина України "Г", 1966 року народження, який збирав розвіддані про переміщення по території області підрозділів і формувань Збройних сил України. Зібрані відомості про рід військ, кількість і види озброєння, напрямки переміщення, місця дислокації українських військових "Г" передавав на так звану "Гарячу лінію ДНР". Отримана інформація використовувалася терористами для обстрілів позицій сил АТО, збройних нападів на колони бронетехніки, влаштування засідок і диверсій.

Встановлено також, що його син, 1991 року народження, на прізвисько "Кабан" бере участь у бойових діях на боці ДНР у складі незаконного воєнізованого формування "Восток".

Тоді ж, 22 вересня, поблизу Краматорська затримано члена мобільної групи "НКВС комісаріату ДНР" у Дружківці "Г", 1984 року народження, який під час патрулювання міста захоплював українських патріотів, відправляючи їх у катівні місцевого "НКВС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram