ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики замінували місце падіння "Боїнга", - ЗМІ

Експерти не можуть працювати на місці катастрофи борта MH17 через безліч мін

Бойовики замінували місце падіння "Боїнга", - ЗМІ

Слідчі й експерти, які працюють на місці аварії борта MH17, з'ясували, що місце аварії всіяне мінами. Про це заявив голова малайзійської поліції Халід Абу Бакар виданню New Straits Times, повідомляє УНІАН.

"Бої між українськими урядовими силами і сепаратистами в Донецьку відбуваються майже постійно, тому там дуже небезпечно для експертів і слідчих. Ми досі чекаємо на найменшу можливість продовжити роботи, поки не наступила зима", - говорить Бакар.

Полісмен зазначає, що збереження життя експертів є першочерговим завданням, тому в разі необхідності розслідування можуть відкласти до весни наступного року. "Це спільне рішення трьох країн", - говорить Бакар.

Бакар стверджує, що надалі місія буде фокусуватися на двох завданнях - поверненні особистих речей жертв і зборі доказів.

Нагадаємо, пасажирський літак Малайзійських авіаліній збили над Донецькою областю 17 липня. У результаті катастрофи загинули 298 осіб, які перебували на борту літака. Бойовики ДНР не взяли на себе відповідальність за катастрофу, хоча повідомляли про збитий літак одразу після падіння "Боїнга".

У вересні стало відомо, що родичі кількох загиблих пасажирів подають до суду на Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram