ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала агента російських спецслужб

Затриманий мав посвідчення журналіста російського телеканалу

СБУ затримала агента російських спецслужб
Фото: depo.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали у Дніпропетровській області громадянина К., який виконував завдання спецслужб РФ – організовував диверсії на території цієї області для дестабілізації ситуації. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як повідомляється, від березня зловмисник організовував антиукраїнські акції на території Харківської області. Він також створив інтернет-спільноту "Лівий сектор - Харків", на сторінках якої поширював заклики до радикальних дій проти представників влади, виступав за зміну територіальної цілісності України, закликав вступати до лав незаконних воєнізованих формувань "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, разом зі спільниками організовував акції з розміщення матеріалів сепаратистського змісту, проросійської символіки на адмінбудинках Дніпропетровська, інформацію про які розповсюджував в Інтернеті.

"Встановлено, що К. неодноразово виїжджав до Москви, де звітував своїм кураторам із ФСБ про "роботу", отримував нові інструкції та засоби для організації антиукраїнської пропаганди, вербування найманців, здійснення диверсій", - зазначає прес-центр СБУ.

Під час обшуків у його квартирі співробітники СБУ вилучили комп'ютерну техніку, налаштовану на канал зв'язку із кураторами з російської спецслужби, 2 гранати, бронежилет, професійну рацію, прапор "Новоросії", 150 примірників газети з аналогічною назвою, а також посвідчення журналіста російського телеканалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram