ГоловнаСуспільствоЖиття

Ніч у зоні АТО минула спокійно, - Тимчук

Активність російських військ і бойовиків помітно знизилася

Ніч у зоні АТО минула спокійно, - Тимчук
Фото: zik.ua

У ніч із 22 проти 23 вересня в зоні конфлікту на Донбасі помітно знизилася активність бойовиків і російських військових. Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Ніч у зоні протистояння минула спокійно, група "ІО" не фіксувала обстрілів позицій сил АТО", - сказано в повідомленні.

Тимчук повідомляє, що на українській території залишаються щонайменше 4 батальйонні тактичні групи військ РФ. "Спостерігається виведення на території Росії деякої кількості техніки, однак важкого озброєння не виводять. У районі н.п. Луганськ за допомогою російських фахівців і перекинутих із РФ засобів створено ешелоновану систему ППО. Раніше таку систему було створено в районі н.п. Донецьк" , - пише Тимчук.

Експерт також навів статистку обстрілів за минулу добу. За його даними, в понеділок терористи обстрілювали позиції українських силовиків зі стрілецької зброї, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Зокрема, 7 разів обстріляли позиції українських військ в аеропорту "Донецьк", 4 рази бойовики намагалися штурмувати опорний пункт поблизу селища Некішине, тричі обстріляно опорний пункт сил АТО поблизу Малоорлівки.

Також обстріляно позиції наших військ поблизу н.п. Мар'їнка, Авдіївка, Трудівське, Гранітне, Красногорівка, Піски, Дебальцеве, Гостра Могила, Шуми, Орлово-Іванівка, Приморське, Гнутове, Талаківка.

Нагадаємо, напередодні українська армія почала відводити загони й озброєння на 15 кілометрів від зони бойових дій згідно з досягнутими раніше домовленостями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram