ГоловнаСуспільствоЖиття

Переселенці зі східних областей не поспішають на нову роботу, - КМДА

Більшість приїжджих з Донбасу навіть не зверталися до центрів зайнятості

Переселенці зі східних областей не поспішають на нову роботу, - КМДА
Ирина в центре для пререселенцев
Фото: Предоставлено Александром Билинским

Переселенці із зони антитерористичної операції не квапляться працевлаштовуватися на новому місці. Як повідомляє Київська міська державна адміністрація, більшість тимчасових переселенців не отримали нової роботи у столиці попри велику кількість відкритих вакансій.

Як повідомив директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Максим Кузьменко, в Києві відкрито понад 7,3 тис. вакансій, більш як тисяча з них не вимагають кваліфікації.

"За даними районних адміністрацій, на промислових підприємствах налічується понад 370 вакансій. Більше затребувані фахівці в держструктури - 3,2 тис. вакансій із середньою заробітною платнею близько 4 тис. гривень, робітники - 3 тис. вакансій, середня зарплата - 3 тис. гривень", - розповів Кузьменко.

"Можливості знайти роботу для людей, які шукають притулок у Києві, є. Інша річ, що більшість приїжджих все ж таки не поспішає офіційно працевлаштовуватися - у кого є на що жити, хто вірить, що вже незабаром повернеться додому - є безліч причин, чому люди не працюють, і це їхнє право", - зазначає Кузьменко.

За словами керівника департаменту, щотижня всі інстанції, залучені в процес зустрічей і влаштування тимчасових переселенців, - представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Центру зайнятості, громадських організацій, - звітують про виконану роботу і консультують громадян.

За офіційними даними Київського міського центру зайнятості, з часу окупації Криму в столичний центр зайнятості звернулося 3122 людини (Крим і Севастополь - 598 осіб, Донецька область - 1234, Луганська - 1290).

При цьому загальна кількість переселенців значно більша, за оцінками ООН, кількість внутрішніх переселенців в Україні перевищує 250 тисяч осіб.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів спростив процедуру надання статусу безробітного для переселенців з анексованого Росією Криму та території проведення антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram