ГоловнаСуспільствоПодії

Депутат Одеської міськради затримав одного з бандитів, які намагалися його викрасти

Міліції відомі особи всіх фігурантів злочину

В Одесі сьогодні скоєно напад на депутата Одеської міської ради Євгена Гофмана. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"20 вересня приблизно о 8:50 годині ранку до чергової частини Приморського районного відділу міліції надійшло повідомлення на спецлінію "102", що на вулиці Мала Арнаутська в Одесі скоєно напад на депутата Одеської міської ради Євгена Гофмана", - йдеться в повідомленні.

Фото: МВД

Слідчо-оперативна група на місці злочину встановила, що біля офісу готелю "Зеніт" троє невідомих чоловіків зі зброєю, схожою на автомат Калашникова, та револьвером, намагалися схопити і заштовхнути 49-річного депутата до свого автомобіля "Субару Легасі".

"Однак останній вчинив опір нападникам, в результаті чого сутичка привернула увагу персоналу готелю, що був поблизу, який поспішив на допомогу потерпілому. Побачивши людей, зловмисники зникли з місця злочину на автомобілі", - повідомляє міліція.

Надалі депутат на своєму автомобілі почав наздоганяти зловмисників і в районі залізничного вокзалу, поблизу Старосінної площі, затиснув автомобіль нападників і викликав міліцію. Було затримано 53-річного водія автомобіля. Двоє інших нападників встигли покинути салон автомобіля ще дорогою.

Фото: МВД

"У ході проведення обшуку автомобіля правопорушників співробітники міліції із салону вилучили: муляж автомата Калашникова та револьвер Флобер. За фактом скоєного правопорушення до єдиного реєстру досудового розслідування внесено відомості за ознаками ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років", - йдеться в повідомленні.

Фото: МВД

Міліції вже відомі особи всіх фігурантів злочину, проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення їх місцезнаходження та подальшого затримання.

Як повідомляють "Преступности.нет", Євген Черба (нині Євген Гофман) наприкінці 80-х був членом ОЗУ місцевого авторитета на прізвисько "Томаль". В 90-му його судили за тяжкі злочини і засудили до 10 років позбавлення волі, але завдяки заможній мамі він відсидів лише рік і виїхав до США, організувавши там нове злочинне угруповання - за океаном він зайнявся викраденням автомобілів, а також був причетний до справи про вбивство, внаслідок чого його депортували зі США.

Він змінив прізвище і став депутатом від Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram