ГоловнаСуспільствоПодії

Сенченко: достовірної інформації про кількість загиблих під Іловайськом військових немає

Комісія з розслідування подій під Іловайськом має намір з'ясувати точну кількість загиблих і поранених

Сенченко: достовірної інформації про кількість загиблих під Іловайськом військових немає
Андрей Сенченко
Фото: Макс Левин

Депутат Верхової Ради від фракції ВО "Батьківщина", голова тимчасової слідчої комісії з розслідування подій під Іловайськом (Донецька область) Андрій Сенченко заявив про відсутність достовірної інформації щодо кількості загиблих військовослужбовців при проведенні цієї операції.

Про це він сказав журналістам після першого засідання комісії.

"Була дуже суперечлива інформація від речників АТО і відомств, починаючи від десятків (загиблих) і потім називалися сотні", - зазначив він.

За словами Сенченка, наразі достовірної інформації щодо кількості загиблих і поранених не надало жодне відомство.

На першому засіданні комісії було вирішено надіслати керівникам усіх силових відомств і Міністерству охорони здоров'я запити з метою з'ясувати подробиці планування операції з узяття Іловайська та з метою уточнити кількість загиблих і поранених. Також члени комісії вирішили особисто поїхати у військові госпіталі і з'ясувати, скільки надійшло поранених з-під Іловайська.

Крім того, безпосередньо на засіданні комісії планується опитати керівництво Міноборони з метою з'ясувати відповідальних посадових осіб, які розробляли операцію з виведення військ з-під Іловайська.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони Валерій Гелетей повідомив, що під час боїв під Іловайськом загинуло 107 українських військових, а генеральний прокурор Віталій Ярема сказав, що загиблих понад 200.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram