ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбас повернулися близько 40 тис. жителів, - ДержНС

Люди повертаються в покинуті будинки в міру відновлення інфраструктури

На Донбас повернулися близько 40 тис. жителів, - ДержНС
Діти криських татар у тимчасових помешканнях у Львові
Фото: Михайло Дашкович

Частина жителів Донецької і Луганської областей, які на час проведення антитерористичної операції покинули свої будинки і переїхали в інші регіони України, повернулася. Про це повідомив голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

"Уперше за останні кілька днів спостерігається зменшення кількості переселених людей з районів проведення АТО. Йдеться про зворотне переміщення людей - жителі сходу України повертаються додому.

За минулу добу в місця постійного проживання повернулася 2281 особа, значна частина - саме в Донецьку область - 1863 людини. Усього, за даними Міжвідомчого координаційного штабу, в рідні будинки вже повернулися 39 тис. 550 осіб", - цитує Бочковського прес-служба ДСНС.

Люди починають повертатися додому у зв'язку з поступовим відновленням інфраструктури зруйнованих міст і відновленням життєдіяльності на звільнених територіях сходу України.

Найбільше переселенців повернулося з Києва (більш ніж 23 тисячі людей), з Харківської області виїхали на Донбас більш ніж 6 тис. осіб, з Одеської - понад 2 тисячі.

Нагадаємо, забезпечення побутових потреб переселенців із Криму і з Донбасу в уряді оцінили у $207 млн, і це тільки до кінця 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram