ГоловнаСуспільствоПодії

Гелетей заявив про загибель 107 українських і 300 російських військових у боях під Іловайськом

Міністр наголошує, що за вбивством військових стоїть керівництво Генштабу Міноборони РФ

Гелетей заявив про загибель 107 українських і 300 російських військових у боях під Іловайськом
Валерий Гелетей

Міністр оборони Валерій Гелетей заявляє, що в боях під Іловайськом Донецької області загинули щонайменше 107 українських військовослужбовців і більш ніж 300 російських.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "5 канал".

"Трапилося горе - ми втратили багато патріотів, щонайменше 107 осіб (українських військових), будуть ще упізнання, але (зараз) число (загиблих) 107 осіб. Оцінімо втрати в цій війні під Іловайськом і наших противників - Росії, там набагато більше втрат. Там більш ніж 300 людей "двохсотих" (загиблих)", - сказав він.

Гелетей зазначив, що в тил угруповання сил АТО зайшли з Росії шість батальйонно-тактичних груп, посилених потужним сучасним артилерійським озброєнням.

Щоб уникнути масових жертв з обох боків, офіцери середньої ланки домовилися надати два коридори для виведення сил АТО. Однак, за даними Гелетея, коли ця інформація дійшла до керівництва Генерального штабу Міноборони РФ, російські генерали дали команду розстріляти колону АТО і захоплених у полон російських десантників, які виходили з ними.

Гелетей зазначив, що, аби перешкодити військам агресора, було піднято українську авіацію - і льотчики змогли знищити частину артилерії противника.

При цьому міністр наголошує, що серйозно зашкодив операції сил АТО під Іловайськом публічний розголос у ЗМІ нюансів операції та маршрутів пересування військ.

Також Гелетей упевнений, що президент Росії Володимир Путін наважився на повномасштабне вторгнення російських військ в Україну саме через те, що українські війська виграли "гібридну війну" і майже звільнили від терористів Донецьк і Луганськ.

Раніше генеральний прокурор Віталій Ярема заявив про загибель щонайменше 200 українських військовослужбовців під час антитерористичної операції під Іловайськом.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин трагічних подій, що призвели до загибелі та захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів і Збройних сил біля Іловайська.

Нагадаємо, під Іловайськом в оточення потрапили бійці батальйонів "Донбас", "Кривбас", "Миротворець", "Івано-Франківськ", "Волинь" і "Дніпро-1". Міністерство оборони засекретило інформацію про ситуацію під Іловайськом до завершення операції виведення бійців з оточення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram