ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Наукові програми Feldman Ecopark розпочали роботу в Грузії

Дослідження пройшли на території 5 локацій

Співробітники Центру реабілітації рукокрилих Feldman Ecopark повернулися з експедиції до Грузії, яка тривала в рамках міжнародного проекту "Транскордонне співробітництво у вивченні міграцій рукокрилих в Східній Європі і Чорноморському регіоні" з липня по вересень 2014 року.

"Мета поїздки - дослідити зв'язок між ареалами розмноження, пунктами міграції та місцями зимівель популяцій кажанів у Східній Європі, і зокрема в регіоні Чорного моря", - розповів представник Центру реабілітації рукокрилих Feldman Ecopark, кандидат біологічних наук Антон Влащенко. Харківські зоологи працювали спільно з колегами з України, Грузії, Туреччини та Румунії, а також зі співробітниками UNEP/EUROBATS та Інституту зоології Лейбніцької асоціації (Берлін, Німеччина).

Дослідження відбулися на території 5 локацій в західній, східній, північній та центральній Грузії. У результаті виловили понад 200 кажанів 22 видів. Після взяття проби їх відпустили в природу.

Нагадаємо, що Центр реабілітації кажанів Feldman Ecopark почав роботу в грудні 2013 року і за цей час встиг здобути міжнародне визнання. Так, доповідачі від Feldman Ecopark посіли перше місце в напрямку "Кращий екоосвітній і природоохоронний результат" на Міжнародній 23 загальнопольській конференції з рукокрилих. Секретаріат міжнародної організації UNEP/EUROBATS у травні 2014 року висловив подяку команді Feldman Ecopark за діяльність зі збереження кажанів і освітню роботу серед населення.

У березні 2014 року в природу випустили понад 500 кажанів, врятованих за зиму співробітниками ЦРР Feldman Ecopark.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram