ГоловнаСуспільствоЖиття

Україну відвідає експерт ООН з прав внутрішніх переселенців

Свої перші висновки про ситуацію експерт ООН представить 25 вересня в Києві

Україну відвідає експерт ООН з прав внутрішніх переселенців

Спеціальний доповідач з питання про права внутрішньо переміщених осіб Чалока Бейані з 16 по 25 вересня відвідає Україну.

Він оцінить стан вимушених переселенців у країні і обговорить шляхи забезпечення їхніх прав, передає центр новин ООН.

"Нинішній розвиток подій в Україні свідчить про те, що оцінка становища внутрішньо переміщених осіб у країні вкрай важлива", - заявив спецдоповідач. Він підкреслив, що в якості незалежного експерта має намір провести діалог з усіма відповідними сторонами.

"Я також маю намір зв'язатися із самими переміщеними особами і вислухати те, що їх турбує і з чим їм доводиться стикатися", - додав Чалока Бейані. Він зазначив, що його, в першу чергу, будуть цікавити питання, пов'язані з наданням допомоги та захисту людям, а також перспективами довгострокового вирішення проблем переселенців.

Свої перші висновки про ситуацію з внутрішньо переміщеними особами в Україні експерт ООН представить 25 вересня в Києві. Повну доповідь про результати візиту буде розглянуто на сесії Ради з прав людини в червні 2015 року.

Нагадаємо, за оцінками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, близько 260 тисяч осіб було переміщено всередині країни за станом на 1 вересня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram