ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові проводять психологічною реабілітацією переселенців з Донбасу

Біженці із зони АТО бояться гучних звуків і часто не знають, як жити далі

У Харкові проводять психологічною реабілітацією переселенців з Донбасу
архивное фото
Фото: EPA/UPG

У харківському Feldman Еcopark працює програма підтримки вимушених переселенців "Простягни руку допомоги".

Про це розповів директор міжнародного благодійного фонду "Фонд Олександра Фельдмана" Максим Водка, пише ТСН.

"Ні для кого не секрет, що ці люди пережили багато болю і горя. Хтось із них втратив близьких, хтось - майно. Більшість постраждалих просто не знають, як жити далі. Вони втрачають довіру до оточення, елементарно не можуть заснути, лякаються навіть шелесту, не те що гучних звуків. Особливо сильно страждають діти. Тому ми і прийняли рішення проводити психосоціальну реабілітацію на базі Feldman ecopark. Там для цього є всі умови", - розповів він.

Як зазначив Горілка, до програми долучилося багато психологів і соціологів-волонтерів з різних громадських організацій і фондів. Програма діє вже два місяці. Кількість її учасників зростає з кожним днем.

Крім відновлення психічного здоров'я, фахівці працюють і з тим, щоб усунути конфліктність у самих групах.

"Нерідко вимушено перебуваючи в замкнутому просторі людям не тільки різних соціальних верств, рівнів освіти, віку, але і найчастіше політичних поглядів дуже складно ужитися разом. Вони не готові слухати і чути один одного. Частина тренінгів, які проводяться на території екопарку, присвячені і цій проблемі. Вони вчать вимушених переселенців бути толерантними", - зазначив Горілка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram