ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики ЛНР не пропускають гуманітарну допомогу, - ООН

Ситуацію з допомогою населенню називають "драматичною"

Бойовики ЛНР не пропускають гуманітарну допомогу, - ООН
Фото: rambler.ru

Лідери бойовиків у Луганську, де від початку серпня немає електрики і води, не дозволяють гуманітарним організаціям роздавати жителям допомогу, яку відправила влада України. Про це повідомив помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович.

У повідомленні Центру новин ООН йдеться про "драматичне погіршення гуманітарної ситуації на сході України, особливо в Луганську".

"Гуманітарну допомогу, направлену урядом України, неможливо розподілити серед мешканців міста, яке утримують повстанці. Їхні лідери заявили, що відмовляються приймати допомогу від української влади", - сказано в повідомленні.

Помічник Генерального секретаря також розповів, що збройні групи на сході України і далі вдаються до викрадень людей і тортур.

"Вони захоплюють їх з метою отримання викупу, залучення до примусової праці та обміну на своїх бійців, утримуваних українською владою. Повстанці на сході України залякують людей, примусово набирають бійців до своїх лав, погрожуючи стратою і тероризуючи все населення на підконтрольних їм територіях", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, терористи ЛНР захопили владу над обласним центром 1-2 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram