ГоловнаСуспільствоПодії

У Бердянську затримали ватажка єнакіївських бойовиків

Він створив у Єнакієвому злочинне угруповання, члени якої вербували городян у бандформування

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Бердянську громадянина України "Г" - ватажка єнакіївського осередку бойовиків терористичної організації "ДНР".

Про це сказано на сайті СБУ.

Фото: sbu.gov.ua

За свідченням місцевих жителів, у березні ц.р. "Г" під виглядом так званої громадської організації "Оплот" створив у Єнакієвому Донецької області злочинне угруповання, члени якого вербували городян у бандформування та змушували вступати в партію "Народний рух, російський рух міста Єнакієво".

"У місті "громадський активіст" був відомий своїм кримінальним минулим - відбував покарання за умисне вбивство, тримав у страху місцевих жителів - ґвалтував і продавав у рабство бойовикам жінок", - йдеться в повідомленні.

СБУ встановила, що з початком антитерористичної операції правопорушник брав участь у бойових діях на боці терористів поблизу Шахтарська і Єнакієвого - був поранений, під видом біженця втік до Бердянська.

"Переховуючись на території Запорізької області, продовжував працювати на терористів з "ДНР" - збирав і передавав бойовикам відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ, а також точні координати для здійснення російськими військами артилерійських ударів по позиціях сил АТО", - зазначили у відомстві.

Тривають слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram