ГоловнаСуспільствоЖиття

У Москві ховають загиблого фотографа

Андрій Стенін загинув на початку серпня на Донбасі

У Москві ховають загиблого фотографа
Андрей Стенин
Фото: vkpress.ru

Сьогодні в Москві відбувається похорон російського фотокореспондента Андрія Стеніна. Прощання проходить у будівлі агентства МІА "Россия".

Поховають журналіста на Троєкурівському цвинтарі поряд із репортерами ВДТРК і "Первого канала", які також загинули цього літа в Україні, повідомляє ИТАР-ТАСС.

У залі, де проходить прощання, - десятки вінків, зокрема від президента Росії, уряду, журналістських організацій і колег з інших ЗМІ. На двох екранах змінюють одна одну фотографії, зроблені Стеніним у різних "гарячих" точках: в Україні, в Єгипті, Лівані, Сирії, Туреччині. На третьому екрані - фотографії, на яких зображено самого Стеніна за роботою, на багатьох - у касці та бронежилеті. Роботи Стеніна також виставлено в холі агентства.

На закритій труні з останками журналіста лежить фотоапарат.

Нагадаємо, 3 вересня Слідчий комітет Росії підтвердив загибель Стеніна. Стенін відомий тим, що особисто зробив фотозйомку допиту і катувань українських солдатів, узятих у полон в Шахтарську. На одному з його фото зображено пораненого українського військовослужбовця, а вже на наступному фото він мертвий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram