ГоловнаСуспільствоПодії

Киянин "замінував" "Лівобережну", образившись через закриття метро

Образливому хлопцю загрожує 8 років в'язниці

Киянин "замінував" "Лівобережну", образившись через закриття метро
Фото: tov-tob.livejournal.com

Міліція затримала в Києві чоловіка, який у ніч на середу повідомив про замінування станції метро "Лівобережна".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Києві.

Близько 1:00 міліція отримала повідомлення про замінування "Лівобережної".

На станцію направили слідчо-оперативну групу, вибухотехніків та експертів, 200 осіб евакуювали, але жодних вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Водночас співробітники лінійного відділу міліції метрополітену звернули увагу на чоловіка, який спостерігав за роботою правоохоронців неподалік від станції метро.

"Помітивши правоохоронців, чоловік почав тікати, але марно. Затриманий - 24-річний киянин, ніде постійно не працює. Своєї провини він не заперечує. Каже, що подзвонив, образившись на правоохоронців і співробітників метрополітену. Адже коли хотів дістатися додому - станцію закрили, а його попросили покинути платформу", - додали в МВС.

У міліції також зазначили, що минулого року затриманий вже погрожував правоохоронцям мінуванням, коли ті затримали його і склали адмінпротокол за появу в громадському місці у нетверезому стані.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 259 Кримінального кодексу України - "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності". Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років. Зараз чоловіка затримано за статтею 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram