ГоловнаСуспільствоПодії

Оточені українські військові здаються в полон російським десантникам (оновлено)

Бійців АТО оточили російські десантники

Оточені українські військові здаються в полон російським десантникам (оновлено)
Фото: Макс Левин

Українські військові, які потрапили в оточення російських військ під Многопіллям і Красносільськом Донецької області, здалися в полон.

Про це повідомив кореспондент LB.ua з посиланням на бійців АТО.

За інформацією, військових оточила і взяла в полон 31-а окрема гвардійська десантно-штурмова бригада Збройних сил Російської Федерації.

Інформацію про те, що українські військові здаються в полон, підтвердили бійці з першої і другої роти батальйону "Донбас", повідомляють "Подробиці".

"Прямою наводкою били танки. У нас близько десятка вбитих. Поранених набагато більше - три десятки", - розповів боєць з позивним Іван.

За словами Івана, солдати російської армії, що влаштували засідку, були добре проінформовані і чекали близько двох днів.

Усього в оточення потрапили близько 200 осіб, що відступали з Іловайська.

Як відомо, у п'ятницю в кільце до терористів і солдатів армії Росії потрапили 2 роти батальйону "Донбас", батальйони "Дніпро", "Світязь", "Херсон", "Миротворець" і солдати Збройних сил України.

Учасники добровольчих батальйонів опинилися затиснутими у глухому куті між Іловайськом, який перейшов під контроль терористів, і Старобешевим, де стоять десантники з Росії. Вони тримали бій з другої години дня, але сили виявилися нерівними.

Раніше координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що на цей час підтверджено присутність на Донбасі 3 БТГ і двох танкових батальйонів росіян, а також від 8 до 10 диверсійно-розвідувальних груп російського "спецназу".

Нагадаємо, за даними НАТО, зараз на Донбасі перебуває понад 1000 російських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram