ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві люди перекрили Повітрофлотський проспект, вимагають надіслати підкріплення в Іловайськ (додано фоторепортаж)

Підмога в Іловайськ так і не прийшла, незважаючи на обіцянки Порошенка

Біля будівлі Міністерства оборони близько тисячі людей мітингують з вимогою надіслати підкріплення важкою технікою добровольчим батальйонам, які потрапили в оточення в Іловайську Донецької області. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Також учасники акції протесту вимагають звільнити міністра оборони Валерія Гелетея.

Вони тримають в руках плакати з написами: "Негайне підкріплення нашим!", "Дайте моєму татові танк", "Порошенко, а ти не загрався з дияволом?", інформує власний кореспондент LB.ua.

Фото: hromadske.tv

Фото: Олександр Рудоманов

Активісти вимагають також надіслати підкріплення до Іловайська і дати важке озброєння добровольцям.

Пізніше до мітингувальників вийшло 4 представники Міноборони, у тому числі заступник начальника Генштабу Геннадій Воробйов. При цьому почався скандал, представників відомства штовхали, звинувачували. Після цього 30 жінок, родичок і близьких бійців АТО, зайшли в будівлю Генштабу для переговорів про виведення оточених з-під Іловайська.

Фото: Олександр Рудоманов

Зараз активісти перекрили Повітрофлотський проспект (де знаходиться будівля Міноборони) і чекають прямого включення скайпом командира батальйону "Донбас" Семена Семенченка.

Нагадаємо, вчора під Адміністрацією президента відбувся велелюдний мітинг з вимогою вивести бійців з оточеного Іловайська, а також направити їм підмогу. Президент Петро Порошенко пообіцяв активістам забезпечити шляхи відступу для оточених сил антитерористичної операції в Іловайську Донецької області. Однак жодна допомога батальйонам добровольців "Донбас", "Дніпро", "Азов", "Херсон" та "Доброволець" станом на пізній вечір середи, 27 серпня, не надійшла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram